Monday 13 January 2014

Ada Apa Dengan ESP ???

KELEBIHAN ESP BERBANDING PROTEIN SOYA YANG LAIN




Membantu membina dan membaikpulih tisu-tisu badan.


ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.

Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones. 

Satu hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.

Kandungan fitoestrogen dalam ESP amat penting untuk kesihatan prostat,payudara dan menopaus.

Indeks glisemik yang rendah membantu mengekalkan paras gula dalam darah(Sesuai untuk pesakit DIABETES)

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan adalah yang terbaik dan dipantau dengan ketat serta dikawal sejak mula ditanam, dituai hingga diproses.

Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.

Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Jujurnya..
ESP merupakan produk pertama keluaran SHAKLEE yang BV consumed.
Alhamdulillah..sangat berpuas hati dengan perubahan positif yang berlaku..
Masalah haid tidak teratur juga sudah berakhir.

No comments:

Post a Comment